Bognár Hajnal vagyok...

De ez csak egy név. Aki ismer, az tudja, hogy nyitott vagyok, emberszerető, és szeretek segíteni, aki nem ismer, annak megpróbálok bemutatkozni.

Életem első felében a hagyományos gyógyászatban dolgoztam. A székesfehérvári Szt. György Kórházban ápolónőként, majd pedig a Royal Clinics Orvos-esztétikai Klinika szakmai vezetőjeként dolgoztam és oktattam. Kozmetikusként, valamint hajgyógyászként is végeztem, valamint bőrgyógyászaton a kozmetológia területén is gyakorlattal rendelkezem.

Az élet később másfelé irányított. Egy baleset és az azt követő mozgásszervi nehézségek miatt az érdeklődésem teljesen megváltozott és minden erőmmel a leghatékonyabb gyógymódokat kerestem, amitől nem csak én lehetek jobban, hanem arra vágytam, hogy a körülöttem élőkön is tudjak segíteni. 

Az történt, hogy 2006-ban egy autóbaleset megállított az "úton". 4 háti csigolyám roppant és sok darabra tört, 3 bordám törött és  részleges bénulást szenvedtem. A háti gerincem  maradandóan stabilizálva van. Végtelenül hálás vagyok a sebészeknek, akik a lehető legjobbat hozták ki az összeroppant csigolyákból. A bal lábam mozgásképessége 2 év alatt jött vissza. A rehabilitációs folyamat igen fájdalmas volt, lelkileg és fizikailag is. Sajnos a műtét után azt tapasztaltam, hogy a saját szakmámban (az egészségügyi rendszerben)  csak nagyon kevés segítséget tudnak adni a gyógyuláshoz. Nem azért, mert nem akarnak segíteni, egyszerűen nincsenek hatékony rehabilitációs lehetőségek ma a magyar egészségügyi rendszerben. Az ortopédia, a fizio- és fizikoterápia is megkövült módszerekkel dolgozik, az ideggyógyász kínjában pszichológushoz küld... néz rám, szeretne segíteni, de nem tud... 

Azért tartom ezt fontosnak elmondani, mert szakmabeliként és betegként is jelen vagyok. A baleset után valamiért az élet úgy határozott, hogy a 'testben lehetséges legutálatosabb fájdalmakból' még próbáljam ki amit csak lehet: neuropátia, övsömör, fibromialgia... . Szóval jelentem az univerzumnak, hogy megtanultam együttérezni 🙂

Az már biztos feltűnt, hogy nem vagyok "egészségügy FAN (rajongó)". Nyitott vagyok az alternatív gyógyászatra, viszont nagyon kritikus vagyok, gyanakvó, mérlegelő... szeretem ha meggyőznek, de utálom ha átvernek, vagy ha "hinni kell" valamiben.

Jelentem hogy két olyan "tudomány területtel" találkoztam, ahol volt számomra segítség. Az egyik egy ősi tudomány a HKO másnéven a Hagyományos Kínai Orvoslás, melyet mellesleg a WHO (Egészségügyi Világszervezet) egyedüliként - bizonyított orvoslásként - elfogad a hagyományos európai orvoslás mellett. Az a "szerencse" történt velem 🙂 , hogy a 8. kerületi rendelőben az ortopéd orvos Xiu Wei doktornő volt (aki európai és kínai egyetemet is végzett)... szóval elég gyorsan az akupunktúrás rendelésén kötöttem ki. Fogta a fejét, csavargatta, nem kamuzott, nem ígérgetett, sőt azt kérte, hogy ne számítsak semmire, egyáltalán nem biztos hogy tud segíteni. Aztán a hihetetlen profizmusával egyszer a neuropátiás fájdalmaimat csillapította, máskor fura gyógynövényekkel etetett, vagy a lelkemet kezelte, de legfőképpen képessé tette a lábamat a gyógytornára és rengeteget segített a részleges bénulás gyógyulásában. És mindig egészben nézett rám, ezért nagyon hálás vagyok Neki.

Csak egy gondolat: Az ősi kínában az orvost akkor fizették, ha a falu egészséges volt. Ha felléptek a betegségek, akkor kivégezték. Néha családostól. Ezért jól kellett csinálniuk. Úgy tapasztalom, hogy a gyógyszer még ma is - a kínaiak szerint - az étel, a gyógynövények, a levegő és a mozgás. 

A másik egy olyan tudományág, amely csak most születik. A fascia-kutatás jelenkori felfedezései, és tényszerű bizonyításai, lassan, de biztosan kezdik újraírni az anatómiakönyveket, mert egy teljesen új nézőpontot adnak. A fascia-kutatásnak köszönhetően a világ egyes területein teljesen megújult a rehabilitációs szemlélet és a gyógyászati módszerek. Azt tapasztalom, hogy végre végre sikerül az embert egészében látni, vizsgálni, és a gyógyuláshoz hozzásegíteni, vagy a fájdalmait műtét és gyógyszermentesen csillapítani... európai szemmel is.

Úgy tapasztaltam, hogy érdemes a keleti medicina egészségmegőrző tudását és a nyugati orvoslás eredményeit is megismernünk, használnunk és életünk részévé tenni. Ezért.. ezen a két területen folyamatosan képzem magam és a tanult módszerekkel jelenleg a mozgás-szervrendszeri rehabilitáció területén dolgozom. 

Szeretnék olyan terapeutává válni, aki segíteni tud gyógyszermentes terápiákkal az egész test működésének támogatásában, betegségek megelőzésében, a rehabilitációban, fájdalmak csillapításában... Köszönöm Quastné Rigó Katalinnak a rengeteg tudást, melyet sok szeretettel átadott!

A kedvenc mottóm, amit dr. Chen tanított nekem:

"Minden ember, önmaga legjobb orvosa!" 

"Elég ha figyelsz, a megoldás ott van a páciensben. Senki sem ismeri jobban a problémát, az okát és a gyógyulást mint a páciens maga. Csak mutasd meg neki hogyan csinálja."

Hiszek abban, hogy a megélt események, a tudatalattiban tárolt emlékek meghatározzák a lélek és a test állapotát és gyógyulási képességét. Nem kezelhetjük a testet önmagában. Ezért a mentális tréning, és a kineziológia módszereit is alkalmazom a terápiák során.

Remélem minden páciensem megtalálja nálam azt a segítséget, mellyel fent tudja tartani EGÉSZségét, mozgás-képességét, és mozgás szabadságát.

Boldog vagyok, hogy ma már nem csak sajnálkozhatok és együtt érezhetek sorstársaimmal, hanem rátaláltam olyan  gyógyszermentes gyógymódokra, melyekkel mellékhatások nélkül segíthetek saját magamon, a szeretteimen, és bárkin aki hozzám fordul, hogy mozgásképesen, kevesebb fájdalommal vagy fájdalmak nélkül élhessünk, mozogjunk, dolgozzunk, pihenjünk és szeressünk 🙂 .

Az általam alkalmazott vizsgálatok és terápiák:

 • Back Scan gerincanalízis (mennyire jó a gerinc? hogyan segíthetjük?)
 • Funkcionális mozgásvizsgálat (segít megtalálni a kulcsproblémát)
 • FDM - fascia disztorziós modell (a fájdalom megmutatja a kezelést)
 • Kinezio és cross tape (rehabilitációs tapaszok hatóanyag nélkül)
 • Flossing (kompressziós terápia, mozgással gyógyít)
 • Köpöly (vákum terápia, a fascia mobilizálására)
 • Moxa (a hagyományos kínai orvoslás eszköze, főként az ízületi energiablokádok oldására)
 • Hegkezelés (Penczel kezelés, viscerális (hasi, mellkasi) hegek mobilizálása, nem esztétikai céllal)
 • Lymphodrenage (hullámmasszázs a nyirok és a vénás keringés javítására)
 • Guna Bioterápia (MD kollagén injekciós kezelés mozgásszervi problémákra)
 • SMR henger és golyók (önkezelő fasciamasszázs oktatása a személyes problémára)
 • Frissítő talpmasszázs (relax kezelés, energetikai megújító hatással)
 • Mentális Training (a tanult fájdalom kikódolása)
 • Fájdalomterápia (mi a fájdalom valódi oka? tényleg funkcionális hiba vagy csak azért rögződött hogy védjen?)
 • Shibai masszázs (akupresszurás pontok kezelése arcon - erős relaxáció)

Rendelésem:

Bokod Egészségház
(Komárom-Esztergom Megye)

Rendelés alatt nem tudom felvenni a telefont, kérem keressenek meg SMS-ben, e-mailben, facebookon, vagy itt az oldalon található üzenetküldő alkalmazással.