Frissítő talpmasszázs

talp
Frissítő Reflexzóna Masszázs

A talp frissítő reflexzóna masszázsa egy kellemes, ellazító élmény. Támogatja a szervezet egészséges működését, és az energák szabad áramlását a testben.

Kiválóan elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, mivel serkenti a vér- és nyirokkeringést, valamint erősíti az immunrendszert.

A talpmasszázsnak remek nyugtató, és fájdalomcsillapító hatása is van. Olyan energiákat tesz szabaddá, melyektől a tartás, és az arckifejezés is megváltozhat.

Időtartama: kb. 50 perc

Listaára: 6.000 Ft
Egyéb kezelés részeként, vagy kúrában: 3.500 Ft

A kezelés gyakorisága:
Végezhető akár naponta is, maximum 1-szer. Kúrában javasolt heti 1-2 alkalom, 4-6 héten keresztül.

A talpmasszázsról…

Kevesen tudják, és európában kevesen alkalmazzák, pedig a talpon keresztül egész szervezetünk stimulálható, és számtalan betegség kezelhető. A talp idegellátása igen gazdag, több mint 70ezer idegvéződés található rajta.

akmanthor
Akmanthor

A kínaiak, az ókori egyiptomiak és amerikai őslakosok is ismerték a reflexzónákat. A ősi törzsek hagyománya szerint a természetes gyógyerővel rendelkező „moon maiden” – ek alkalmazhatták, számukra ez művészet, egy szent szertartás része volt. Az egyik legrégebbi lelet az ősi Egyiptomból származik. Ez egy 4200 éves síremlék, mely egy korabeli orvosé volt és arról tanúskodik, hogy milyen fontos szerepe volt a talpmasszázsnak az akkori gyógyításban.

A reflexológiáról…

Tapasztalatokon alapuló tudomány. Létjogosultságát Froneberg német ideggyógyász bizonyította. Az egyes szervek kapcsolatban vannak az úgynevezett reflexzóna területekkel salakanyag raktárnak használva a azokat. A zónák masszázsa pedig visszahatással van a kapcsolódó szervekre. Ez a reflexhatás a két terület távoli kapcsolata miatt jöhet létre.

Hatásmechanizmusa: 

5233b9571c3379183b0dafcbeaec9e00_400x280
A talp reflexzónái

A lábakon lévő zónák szervezetünk salakanyag lerakó helyei. Ha a káros anyagcseretermékek felszaporodnak, a szervezetben, vagy valamilyen sérülés ér minket, az illetékes kapcsolódó zóna azonnal jelzi. Ezek az elváltozások különbözőek lehetnek, milyenségükből lehet következtetni a betegség természetére. Ilyenkor a reflexológus azt tapasztalja, hogy kristályos gömbszerű, homokszerű lerakódások vannak az adott területeken, esetleg megkeményedik vagy éppen túlságosan puha lesz a zóna tapintása. Jelentkezhetnek bőrkeményedésre hasonlító elváltozások és előfordulhatnak színbeli eltérések is.

A talpmasszázs az egész szervezet működésére kiegyenlítő, harmonizáló hatású. Segítségével mozgósítani tudjuk a szervezet öngyógyító erőit. Serkenthetjük vele a vér, illetve nyirokkeringést. Szabályozhatjuk hormontermelő mirigyeink munkáját. Segíthetjük az emésztést, kiválasztást. Megkönnyíthetjük légzőrendszerünk munkáját. Sikeresen oldhatjuk vele a felgyülemlett feszültséget. Korhatár nélkül alkalmazható.

Hagyományos Kínai gyógyászat (HKO)

A talpon nem csak idegvégződések vannak, de a testet behálózó energiapályák, a meridiánok is a talpon és a tenyéren kezdődnek és végződnek. A talpra ráhúzható egész testünk térképe, minden szervnek van helye rajta. A jobb lábon találhatók a jobb oldali szervek zónái a vállövig, a bal lábon a bal oldali szervek stimulálatók. Talpunkon a vállövtől felfelé, a fej zónái, az ellentétes oldalon találhatók meg.

talp2
Traditional Chinese Medicine (TCM)

A hagyományos kínai orvoslás szerint ha a testben az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet, egészségesek vagyunk. Amikor az energia valahol valamiért elakad, akkor az egyik helyen energiahiány, a másikon pedig torlódás, vagyis energiatöbblet alakul ki, ennek következtében megbetegszünk. Az energiahiány következtében a szervek alulműködnek, ami a sejtek degeneratív folyamataival, míg az energiatöbblet inkább gyulladásos folyamatokkal jár. A helyesen végzett talpmasszázzsal szinte minden probléma jól kezelhető, hiszen a lábfejünkön, a talpunkon található speciális zónák stimulálása reflexhatással (visszahatással) van szervrendszereinkre. A talpmasszázs segítségével az energiablokkok is jól oldhatók.

Saját tapasztalatom, hogy egy autóbaleset, gerincsérülés és részleges bénulás kapcsán jelentkező idegfájdalmaimat a hagyományos orvoslás semmilyen kezeléssel és gyógyszerrel nem tudta csillapítani. Az egyetlen hatékony fájdalomcsillapítás a meridiánokat kezelő és a megfelelő energiaáramlást helyreállító akupunktúra volt.

Amikor nem ajánlott a talpmasszázs:

  • gyulladt, visszeres a láb (embóliaveszély miatt)

  • gombafertőzés (a fertőzés szétterjedhet)

  • erősen dagadt, ödémás a láb

  • törött/sérült láb

  • súlyos szívbetegség, veszélyeztetett terhesség

  • daganatos betegségben szenvedőknek

  • műtétek után 6 hétig nem szabad masszírozni a talpat